perjantai 19. toukokuuta 2017

Vauhti sen kuin kiihtyy

Luin tässä vanhoja blogejani vuodelta 2012. Tuntuu, että maailma on muuttunut tosi paljon viidessä vuodessa. Silloin suurin puheen- ja huolenaihe Suomessa oli Nokian jo uumoiltavissa oleva romahdus, jota Elop rahdattiin surkean tuloksin torjumaan Atlantin takaa.
Ohjelmistoyrityksemme Dianti kuten vähitellen koko Suomemme on jo Nokian aiheuttamasta niiauksesta toipumassa. Uusi, verkkotekniikkaan keskittyvä Nokia porskuttaa ja fuusio ranskalaisen Alcatel-Lucentin on ilmeisen onnistunut.
Ainakin allekirjoittanutta kiinnostaa nyt Nokiaa enemmän sellaiset asiat kuin projektien hallintamenetelmät, tietojärjestelmäarkkitehtuurit, web-ohjelmistojen kehittämistrendit, esineiden internet (IoT) ja tietoturvallisuus. Aionkin lähitulevaisuuden blogeissani ottaa esille näitä aiheita. Kirjoittelen niistä pitkälti pitääkseni kynäni terävänä samalla kun teen tutkimusmatkoja tosi mielenkiintoiseen, vauhdikkaasti etenevään IT-maailmaan . Jos näen jotain houkuttelevia sivupolkuja tai alalla pulpahtaa merkittäviä uutuuksia, ja takuuvarmasti sellaista tapahtuu, tartun niihinkin ilman muuta.
Kaikki mainitsemani topiikit ovat paitsi kiehtovia, myös erittäin laajoja ja niin syviä, että hirvittää . Ikämiessarjan tallaajana tunnen vilpitöntä nöyryyttä tai jopa kunnioitusta kaikkia niitä viisaita asiantuntijoita kohtaan, jotka ovat näistä monimutkaisista asioista juttuja julkaisseet. Katsonkin oman roolini rajoittuvan jonkinasteisen selkokielisen, kuitenkin mahdollisimman oikean summatiedon koontiin itseni ohella kaikille niille, joita aiheet kiinnostavat. Kantavampaa tietopohjaa halajaville ujutan tekstin sekaan runsaasti linkkejä suomen- tai englanninkielisiin lähteisiin. Kommentit ja oikaisut ovat totta ihmeessä tervetulleita.
Palaan paikalle ensi viikolla. Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Vauhti sen kuin kiihtyy

Luin tässä vanhoja blogejani vuodelta 2012. Tuntuu, että maailma on muuttunut tosi paljon viidessä vuodessa. Silloin suurin puheen- ja ...